Jag är riiiik.. :)

En positiv vändning för mig igår när jag var på min pensionsrådgivning. jag blir erbjuden ett lån för att kunna lösa mina krediter och betala mycket mindre i ränta. Detta innebär också att jag samlar alla mina affärer hos Nordea.. (so what!! ) :)

Detta innebär i sin helhet att jag kommer få betydligt mer pengar över.. *yey* och kan lösa ut mina krediter som sagt. den första löste jag ut i morse och den andra ska jag ta när jag kommer tillbaka. men det kan hända att jag får vänta tills nästa vecka. Men det gör knappast någonting.. *hurra hurra hurra*

Hurra!!! :)

Battlefield!!!

You know I never wanna hurt you! Jordin sparks.. ;)

I love, love looooove this song... Åh, jag har varit helt slut idag.. käkade vid två och somnade sedan om och sov till typ kl 17. Så trött efter helgens strapatser. Vaknade dessutom typ 7 imorse och kunde inte somna om trots att jag inte kände mig ett DUGG utvilad...>_<.

Undrar hur det kommer sig att vi är olika människor och utvecklas olika? Varför en del blir mer eller mindre empatiska, mer eller mindre hårda och varför vi har så olika intressen?

Det otäcka är att jag tycker inte ALLTID att det är de som kanske är mest lämpade som sitter i maktpositioner som i styrelser och liknande. Det enda som än så länge faktiskt verkar ha ett riktigt mål är God el som är öppna med att de driver ett aktiebolag men de skänker en del av vinsten till välgörenhet och det tycker jag ändå är HELT fantastiskt för det är så mycket pengar de kan skänka i och med att de bara blir större och större:)

Sen fattar inte jag hur de kan få ihop pengar för själv har jag inte behövt betala en räkning på ca 7 mån.. :) men det gör inte mig något heller.. men jag kommer bli chockad när det är dags juh.. *haha*

Örebro katthem har även de börjat höra av sig, jag tror att de försöker sammanställa en lista över de jourhem som fortfarande är intresserade av att hjälpa till. Annars vet jag dock att det är högre tryck på sommaren över katter som råkar illa ut, blir övergivna och framförallt så föds det så mycket kattungar. Även om de också föds året runt så klart.. :)

*suck* samvetet är nattsvart jämt känns det som. Det finns så mycket som jag vill göra.. !

Sommar!!

Semeeeesteeeeeeeer!!!!!!

var och firade lilla mamsen igår, det blev en trevlig eftermiddag med mycket god mat och sen film!! :)

ställde mig på vågen imorse som visade nästan plus två en gång till, förra veckan var det en pizza som förstörde mitt liv.. detta innebär i sin helhet att jag kommer vara tvungen att träna bort detta under nästa vecka igen.. *suck* men det var ändå minus 1 cm runt midjan så jag är ändå ganska nöjd... :)

Idag kommer mr M hem... I have missed him... det är helt otroligt att vi bara har setts en gång den här veckan.. och det har varit helt ok, men ändå har jag saknat honom en del...

gå med i landet östersjön!!!  http://www.rixfm.com/radda_ostersjon/citizen.php?citizen=760/91f7764dc66799395ac293fbcffe2dae


Min ankel..

Hmph! Min fot gillar uppenbarligen inte mig just nu.. förstår inte alls varför den inte ger med sig för.. kan det vara för att jag håller på och löptränar inför tjejmilen och inte känner att jag har tid att lägga foten på en kudde och det är därför den bråkar?

Jag har inte skadat den, men den verkar vara lite överhettad så jag borde nog ta det lugnt.. men jag har inte ro till det just nu... :S tjejmilen är om lite drygt en månad och jag vill vara mitt allra fitaste jag ju.. :) dumt jag vet... men ändå..

försökte träna stretch ganska snällt idag i alla fall. Undvek att hoppa och springa på stället och sådant. vilket resulterade i att jag nu har mjölksyra på hela axelpartiet.. vilket ju iofs kanske inte är helt dumt.. :)

Jag träffade Rebecka samt Elliott och Theodore idag.. :) Det var trevligt.. jag gillar hennes bebisar... !

Jag kommer plocka jordgubbar i morgon om jag får tag på min ohängda kille... :)

I don't know if I can yell any louder!!

Här sitter jag, uppsvirad(?) och väntar på min prins för att åka och köpa en chokladkartong till min killes, kompis flickvän.. vi ska strax åka och äta tårta I believe.... och jag är vaaaaarm.... !! Men det blir säkert trevligt:)

puh.. jag har stått och städat och diskat och det hade varit trevligt med en dusch innan jag åker men av någon anledning sprang klockan iväg mer än det var meningen. jag vill inte titta på tv så för att få tiden att gå en stund till sitter jag här och skriver en massa nonsens.... :)

Lyssnar som vanligt på musik och denna gången är det Pink - Please don't leave me... :)

Idag känns det ändå som om livet har fallit på plats.. få se om det faller isär imorgon;) Men det är trevligt att försöka få tillvaron att gå samman och kännas meningsfull, men den enda som kan göra min tillvaro meningslös är just jag.. och det känns nu som om jag borde göra så mycket innan jag dör, men det känns inte som om jag har möjlighet. Men det är ok! Jag gör hela tiden saker som jag gillar, som att utmana min kropp och få den att bli stark och tålig:) jag hoppas verkligen att den blir stark och redo att utmana livets svåra perioder.

Jag drömde om att det kom en jättespindel.. av någon anledning hade exoskeletten utvecklats och de kunde nu bli större än vad de teoretiskt sett kan bli. tydligen klarar inte exoskelett av gravitationen eller något annars...

tänk er att utmanas av en spindel som är ungefär lika stor som en större hund? på åtta ben.. mot lilla mig på två ben.. jag kan säga att spindeln hade ganska många övertag och jag konstaterade att det finns många smärtsamma sätt att dö på.. och jag kände mig helt plötsligt som en liten insekt som får ett smärtsamt bett och som sedan sprutar in ett gift som sönderdelar min kropp för att det ska bli lättare för spindeln att äta.. och den käkade mig.. så tänk då om giftet inte tar död på insekten(mig) utan istället käkar den upp mig levande.. får hoppas att den börjar med huvudet... irrationell dröm? ganska så!!!! men jag hade liksom inte så mycket att säga till om;)

Jag och mr M såg lite på en dokumentär häromdagen där de pratade om just bristen på färskvatten i vissa delar av världen. vi ska vara grymt tacksamma att vi har så bra kunskap om saker och ting och dessutom har vatten. Vi ska vara väldigt rädda om det hela.

det har byggts en amerikansk coca-cola fabrik någonstans där det finns ont om färskvatten och dessutom ont om grundvatten. ända sen den här fabriken byggdes hävdar innevånarna att grundvattnet har minskat. De som anser sig ha kännedom om saken hävdar också att det går åt mycket mer vatten att tillverka en coca-cola flaska än vad som faktiskt finns i den. detta innebär att när coca-colan sedan fraktas bort för att säljas tar det med sig vattnet för att konsumeras och återförs sedan via kiss och liknande tillbaka. Bara att det då existerar låååångt bort i världen.

Coca-cola tillverkarna hävdar dock att detta inte alls är sant och att de snålar med vattnet.. jag tror iofs mycket på att det är sant som de säger, det går nog åt mer vatten att tillverka än vad som finns i flaskan sen. Frågan är bara vart detta vatten sedan tar vägen?

Vi kan ju faktisk inte bygga en massa fabriker och sedan frakta bort innevånarnas vatten ifrån dem. det är väl skillnad här där vi köper mycket och därför återbördar det(förhoppningsvis) men vi kan ju inte frakta bort vatten ifrån där det är en bristvara. mycket mycket dumt!!

Detta fick mig att få dåligt samvete för att konsumera ramlösa i för stor mängd. Jag måste nog tänka till lite om det hela.. jag vill inte vara delaktig till att förstöra våra vattentag.

Jag hoppas på en lösning framöver som ger alla länder tillgång till friskt fräsch dricksvatten.. !!!

Haha!!

Äntligen börjar det ge lite resultat på vågen. nästan 1 kg mer, men knappt någon förändring runt magen.. hm?? svaret fick jag av att centimentrarna kring höfterna har gått ner med 2 cm:) som sagt haha!!! Äntligen.. ^^

spelade squash med lillebror igår och det var så riktigt kul att jag hoppas på att få med mig min lilla sötnos på det, men jag är så öm i kroppen idag så det finns inte... jag vet att jag kommer införa uppvärmning och stretch, för musklerna i min rumpa protesterar vilt mot att ansträngas till max och sedan inte få sträckas ut ordentligt.. .jag ska ju strax träna Yoga och det handlar om en massa sträckande och knusslande och hur i hela friden jag ska få ner min kropp någonstans just nu är för mig ett mysterium.... !!

Men det var riktigt skoj:)

*hahahihihahaho* Ringde och väckte mr M nu, för att höra hur vi skulle göra nu vid lunch. Vi ska ju ev hem till Hallberg och hans flickvän Tess för en födelsedagstårta för födelsedagsbarnet. Mr M skulle väl ringa nu och höra lite hur det var tänkt eller så. Vi får se.... jag fasar för en ev konfrontation med mr M fd flickvän.. not happy at all.. men ibland får jag väl fundera på konsekvensanalysen.. typ... hm..

Jag vet egentligen inte varför vi vanligtvis hyser så stor aversion mot att träffa våra partners ex-flickvänner/pojkvänner, men vanligtvis vill man kanske inte få en skymt av den ev lycka som fanns innan vi träffades... eller så känner man ett hot och vill inte se hur snygg resp ful någon är, glad/snäll/ilsken osv.. I don't know..

Men jag skulle ljuga om jag sa att jag trivs med tanken på att behöva utstå en minut i kvinnans sällskap, men med det sagt är jag villig att erkänna att jag säkerligen är full eller inte full av fördomar mot en stackars tjej som jag inte känner.. I don't know.. jag har aldrig gillat att umgås med ex och vanligtvis är det inte för att jag tycker att den tjejen är dum i huvudet. Jag känner dem inte och kan därmed inte ha någon åsikt om dem, och att enbart gå efter killens utsagor är en alltför stor risk för objektiv syn att det vanligtvis inte går att bilda en egen åsikt utifrån dessa kommentarer. I det här fallet har mr M inte heller på något sätt svartmålat denna tjej, men jag vill i alla fall inte.. vilket under ett dygn nu har fått mig att känna mig både löjlig och barnslig och berättigad på många olika sätt:) *hmph* jag valde i alla fall att ta den vuxna och mogna vägen ut ur det hela.. tror jag.. :) det kan lika gärna sluta med en flopp, men jag hoppas att det ska sluta helt ok... *pleeeeaaaaseeeee* I really don't wan't to mess this relationship up"


Öjebjo



Ska åka med sofia till Örebro idag. Det ska bli trevligt:) det var länge sen vi var iväg på ett "äventyr".

jag känner mig dock lite slö bara... :) Idag är det väldigt varmt så jag får passa mig lite för solen. Men förhoppningsvis ska det gå bra.

Tränade i morse också och det kändes bra. Jag känner mig dock väldigt plufsig nu, men det är bara att ligga i så ska det nog bli fint till slut. jag hoppas att det inte ska ta alltför lång tid innan det börjar kännas lite i kläder och synas på cm:rna att jag faktiskt anstränger mig nu...

Jag har inte hunnit fråga några mammor än gällande min fråga vad som faktiskt formar en pojke till en pojke.. frågan kom ju via flerkönade barn som man bör bestämma vad man "tror" att det barnet är för kön "egentligen" och sedan tillsätter man hormoner till dem av det könet.. så då vart min undran. Vad är det egentligen som avgör om vi är pojkar och flickor? om man avgör vem som är pojke och flicka och sedan formar dem till detta.... hm...

Jag vet inte.... det är väl helt rimligt att de bör få ett könsorgan så att de känner sig "normala" i den mån man kan känna sig normal.. hmm.. hm... detta tål att tänkas på en stund till.

*frääääs*

Nog för att jag blir irriterad över småsaker ganska ofta, men ibland blir jag bara så less på att försöka tala om någonting för folk..

vad är det ens för mening att anstränga sig liksom?

så fort någon åker bort någonstans det spelar ingen roll så ska han eller hon bli ett konstigt pucko som det inte går att prata med. Fine, jag förstår att man inte kan ha timslånga konversationer, men va fan... kan man inte begära att man kan få berätta någonting och få någon form av feedback?

*gruff*

Overslept..



Ojdå.. vaknade av en knackning på dörren och kan nu konstatera att klockan visst var halv tolv... *oooops*

men det gör INGET för det är semester och jag får göra precis vad jag vill:) ska försöka släpa mig ut och springa alldeles, alldeles strax... :) Har lite ont i magen som jag ska ta care of first... :)

Det prasslade väldigt så jag vet inte om det var brevbäraren som försökte pressa in något som inte gick något vidare.... öhm... :) Vaaaarm!!

tjo.. !

Thank you...

Har precis ätit lunch och ska strax krypa ner i ett skönt bad för att sedan åka ner till optikern.. *sucka* jag vill bara ha mina linser och slippa.. det blir tredje besöket på lika många veckor i princip...

Hade min första semesterdag, men det började med att de ringde och behövde  hjälp;)
men det gör inget, jag ska försöka glömma bort jobbet en stund till och njuta av min vecka som ledig.. :) sköööönt!!

ska se om jag och sofia kanske åker till Örebro någon dag den här veckan och tjeckar läget..

Mattias åkte för ett tag sen.. jag saknar honom lite, men samtidigt är det skönt att få tid för sig själv och kunna rå för sig själv.. har en benägenhet att få mer gjort när jag inte kan sitta i soffan och kela med honom... :D

*pust*

Varit ute på mitt andra löppass denna veckan.. gick hyfsat bra, jag tog i lite mer och sitter nu och känner mig allmänt illamående och lidande.. :)

mr M har telefonmöte med TCS.. av någon anledning är jag inte ett dugg avundsjuk! En dag kvar nu så är det dags för semester, födelsedagskalas och SLAPPA.. och träna så klart.. :P

Ont i magen har jag.. och jag har lyckats förstå timer-delen på min telefon så nu kan jag intervallträna utan att behöva tänka så mycket.. :) piiiip säger det så är jag klar.. *yey*

Madde är riktigt kelen idag... myyys.. :)

Ingen särskilt djup tanke idag faktiskt.. jag tror det får räcka med mitt förra lovtal för en stund.. säkerligen kommer det något nytt spännande ämne att avhandla snart..

jag har en tanke om vi gör våra barn mer könsdrivna än vad vi egentligen avser. och med detta menar jag om vi omedvetet färgar en bebis till att vara tjejig eller grabbig redan från början... hur kommer det sig att män och kvinnor eller snarare pojkar och flickor är så olika varandra reda från början?

Min kollega hävdar att hennes lille son började göra brum-ljud som vid en bil redan han egentligen kunde förstå vad han "är", vad det är... men innebär det att vi ändå inte omedvetet kan ha uppmuntrat detta? medan dottern inte gjorde något liknande alls...

Jag har ej några barn och kan ej säga att jag kan avgöra hur det ligger till, men det börjar bli dags att ta en räd bland mammor och ställa frågan, Varför tror ni att pojkar vill leka med bilar och tjejer vill leka med dockor "vanligtvis".. allt är med modifikation, undantag finns alltid... men pojkar vill sällan ha kjol när de växer upp och när de växer upp försvinner dockorna också, medan flickorna vanligtvis utvecklas till små rosa prinsessor.. why????

To be Continued... :)

En helt vanlig dag... !

Jag har varit uppe och tränat idag, och imorgon börjar nedräkningen för tjejmilen. Jag har ganska precis 8 veckor på mig innan jag ska springa loppet uppe i sthlm och som tur är hittade jag ett träningsschema för åtta veckor som verkar löjligt lätt men förhoppningsvis så räcker det ända fram.. jag tror jag kommer springa en hel del på adrenalin ändå.. :)

Madde höll på att skrämma skiten ur mig i förut.. jag hade ställt upp min extramadrass på högkant bredvid soffan och soffbordet för att få plats när jag tränade och madde hoppade upp på den och den föll mot soffbordet och kissen sitter kvar. Precis när jag tror att hon ska slå i soffbordet så passerar hon den utan att träffa... *puuuuuuuuuuh* snacka om hjärtslag:)

Jag förstår inte vart jag har gjort av min klosax och tjejerna börjar få riktigt långa klor nu.. men jag vet bara inte var den är.. >_< jag har ändå tänkt köpa en ny och lite mindre då jag bara har en stor klosax för hundar, så det kanske är läge att köpa en nu när jag inte hittar den. Jag har också suttit och räknat lite i min budget för att få plats.

I loooove, looooove.... :)

Hey boy!! You boy!! vilken dag!!! det är soligt, det är varmt , jag ska göra fint i lägenheten och tja.. jag känner mig bara tillfreds idag:) nu börjar jag känna mig lite hungrig så kanske något litet innan jag börjar så jag inte blir för trött någonstans emellan.. *hihi*

jag läste en insändare där en kvinna undrade hur hon skulle kunna förmedla till sin pojkvän att hon inte längre tycker att han är lika attraktiv som när han var mer fit. rådet hon fick var att inte uttrycka sig som så utan att istället försöka stötta pojkvännen till en sundare livstil om han själv upplever sig oattraktiv.. man ska inte stjälpa utan hjälpa.. och den insändaren fick mig att tänka på min underbara mr M som ju gör precis så.. hjälper inte stjälper alltså:) Och jag tycker så mycket om honom för det och för den han är.

Mr M får mig att må väldigt bra, och får mig att vilja vara en bättre människa.. (särskilt vad gäller mitt humör). I like him, very very much:)

Det jag gillar bäst med honom är att han verkar köpa mig för den jag är och inte för den jag kan tänkas vara/bli.. och det uppskattas... vad är det med människor som anser sig själva kunna tala om för en person hur hon/han ska bete sig, tänka och vara i olika sammanhang? Det finns VISSERLIGEN vissa sociala regler som det förväntas att vi ska följa. Vi ska inte klaga, alltid vara glada och jag tror det finns en hel del som vi fokuserar på(som vi är ledsna och irriterade över, men som vi ändå inte kan påverka) som vi kanske skulle må bättre av att vi inte tänkte på.

men vi utvecklas i vår egen ande hela tiden och vi lär oss hela tiden mer om vilka vi är och vilka begränsningar vi kan tänkas ha. En del har inga begränsningar inom ex sex eller extremsport. För min del finns det inget värre än att kasta mig ut från ett flygplan.. ALDRIG skulle jag säga, men en ilsken katt kan jag hantera utan problem.  Det är lustigt hur vi som olika individer kompletterar en större helhet och på så sätt får allting att fungera.

Tänk så här.. om det inte fanns någon som gjorde alla dessa saker som vi inte vill då kanske vi inte skulle ha det vi har idag.(och då kanske vi inte skulle ha mycket ont heller). Tänk om inte den personen hade klagat på en läkares utlåtande, då hade vi kanske inte vetat att den sjukdomen existeratde ännu. tänk om det inte fanns personer som var intresserade av att titta i folks spyor, då kanske vi inte hade vetat så mycket om en del organismer. Tänk om inte en person hade velat bli rättsläkare och utföra obduktioner, då hade vi kanske inte vetat hur någon vi älskade gick bort.

Det finns mycket tänk om, men om vi istället tänker på vad vi är i för värld och hela tiden sträver vårt yttersta för att faktiskt göra den bättre, tänk vad vi kanske med små medel kan utträtta. Tänk om alla gjorde lite, tänk vilken påverkan det skulle ha!!

Tänk om inte vissa advokater ställde upp Pro Bono för en del, då kanske de inte skulle få ett rättsligt skydd som var värt det hela. Det finns mycket vi kan vara tacksamma för. Jag är tacksam för poliser som trots usel lön och uselt mottagande ändå försöker värna om alla, och jag är tacksam för den personen som gillar datorer som kan hjälpa mig med min, när inte jag kan/vill.

Jag är tacksam för alla organisationer som trots att de lägger för mycket pengar på "administration" ändå skänker en hel del till behövande. 100 procent vore bra men om inte dessa personer ändå valde att ha detta som y rke kanske inte ens hälften skulle komma via privata donationer.. sug på den ni!!

alla dessa som vill hjälpa folk ur deras beroenden och andra psykiska problem. Som alltid ställer upp med ett lyssnande öra och aldrig verkar drunkna, som alltid är stabila och finns när det behövs.

Tacksam för de som aktivt orkar jobba med sjuka barn, sjuka djur och annat som för mig skulle knäcka större delen av den jag är och göra mig till en djupt ledsen person som skulle häpna över all ondska och orättvisa som finns.

För er som alltid har ett vänligt ord och ett vänligt leende till övers, trots de orättvisor som vi råkar ut för, för er gnällpellar som alltid ska påpeka när någon gör fel.. kanske har ett oförlåtligt fusk upptäckts genom denna nidighet.. impopulär, men kanske räddar det mer än vi vet?

Det finns mycket vi kan fundera på där det finns motpoler som kan hjälpa.

jag motsätter mig alltid situationer eller personligheter som aktivt skadar andra människor eller djur, levande som döda. och de som dessutom gör detta på ett medvetet plan ska ha stryk när inget gott kan komma ur detta. det finns vissa undandag ex en smärtsam behandling som leder till ett bättre liv, att sönderplocka en död individ för att lära sig mer om en dödlig sjukdom kan också vara att orsaka skada för att uppnå något bättre.

Att anse sig vara Gud och välja vilja som ska leva och dö för ett högre syfte måste ses som dubbelmoral. Man kan aldrig ta någon annans liv och rättfärdiga det för ett högre syfte. Hur högt det än må vara så ska aldrig oskyldiga behöva drabbas av länders oegentligheter.

Jag kan aldrig förstå hur krig kan finnas för att familjer ska drabbas av den sorgen som innebär när de knackar på dörren för att beklaga sorgen eller för att beklaga att personen ifråga inte kan hittas. Den sorg och panik som finns över en nära som inte kan finnas är större än vad många kan förstå. Till och med vetskapen om döden kan där vara en lättnad.....

Jag kommer aldrig förstå.... hur vi frivilligt kan vara så giriga att vi aktivt måste hota, stjäla, döda för att få något som inte är vårt, och jag kan inte förstå hur vi aktivt kan låta en del ha råd med allt de pekar på när andra knappt kan föda sig själv. Det är pinsamt att vi som lever i ett så öppet och informativt samhälle kan blunda för sådana saker, även i vårt eget land. och att vi blundar för 3:e världen är lika illa det egentligen. jag är glad för alla de som försöker hjälpa hur tröstlöst det än verkar. Jag försöker också. vi kan inget mer än att försöka för att lätta världens dåliga samvete och vi får hoppas att våra ansträngningar till slut kan resultera i en bättre, friskare och renare värld för alla dess innevånare...

Jag hoppas verkligen....

RSS 2.0