Läst och läst och läst..

Man vill ju att det ska vara sant. De snabba vägarna. Genvägarna. Bara vakna upp och 20 kg är bara borta.


Tyvärr är det inte så enkelt och har man väl lagt på sig en övervikt är det svårt att vända den övervikten.

Studier har visat att kroppen, förenklat förklarat, vänjer sig vid sin nya vikt och iom det motarbetar dina försök att gå ner i vikt genom att bland annat skicka in hunger. Jag länkar inte in studier, utan detta är min egen reflektion över det jag läst och läst och läst.
Utöver det här du förmodligen beteenden, vanor och hjärnspöken. Det krävs förmodligen en hel del för att hålla sig till någon form av kostplan.

Just nu är jag frustrerad. Jag känner panik över att jämt vara hungrig. Jag känner ångest över att jag ger upp. Just nu är jag på en platå som visat sig vara svårare än någonsin att ta sig förbi. Jag är jämt hungrig och aldrig nöjd. Jag känner mig låst och fjättrad vid en kropp jag inte kan acceptera och jag hatar det faktum att jag lät mig själv komma hit.

Hade jag vetat hur svårt det skulle vara att handskas med viktnedgången hade jag ALDRIG låtit det gå så långt.
Jag mår dåligt över detta. Jag vill inget hellre än att gå ner i vikt, och på ett sätt är det skönt att jag förstår varför jag reagerar. Då kan jag ändå handskas med det. 

Just nu har jag haft en lååång period där ingenting inspirerar mig. Ingen mat, ingen träning. Det är vågen som just nu får mig att vara världen. Och det känns futtigt i sammanhanget med allt som pågår i världen. Men jag kan inte hjälpa det.

Jag vill klara det här för min skull så jag får njuta av en lättare kropp och iom det kan träna dans och allt jag tycker är kul. Just nu känns det hopplöst men jag måste tro att jag kan. Jag måste kämpa vidare. Jag kan ta kontroll över min kropp. Det går!!

Over and out. 


RSS 2.0